Nieuws

Onderwerpen nieuwsbrief 4 - April 2024:

Hillegom Romantique zondag 7 juli 2024
Terugblik MontMartre Hillegom
Tips en suggesties
Vrijwilligers
Evenementen Agenda 2024


Onderwerpen nieuwsbrief 3 - Maart 2023:

Wil je nog mee doen maar heb je je nog niet ingeschreven?
Muziek programma MontMartre
Tips en suggesties
Evenementen Agenda 2024


Nieuwsbrief 2 - 2023

 

Met een nieuw jaar voor de deur blikken we eerst even terug op afgelopen 2023.

Op 15 april organiseerden wij de 2e keer MontMartre Hillegom. Net als het jaar ervoor was dit weer een groot succes. De weergoden waren ons gunstig gezind en de kunstmarkt werd goed bezocht. Zowel het publiek als de kunstenaars vonden het een succes dus voor ons reden om door te gaan naar de 3e editie. Noteer de datum alvast in je agenda, de 3e editie van MontMartre Hillegom is op zaterdag 13 april 2024!

Op 2 september werd het Cultureel Najaar Hillegom officieel geopend door onze burgemeester Arie van Erk. Gedurende het Cultureel Najaar tot en met de Atelierroute aan toe was er kunst te zien in meerdere etalages van verschillende kunstenaars. Kunst in de Etalages was een nieuw project wat we nu voor de 2e keer hebben georganiseerd. Omdat dit nogal wat voeten in de aarde heeft, bekijken we de evaluaties van de kunstenaars en de winkeliers. Wij hopen hiermee dan komend jaar dit onderdeel te verbeteren.

In het staartje van het Cultureel Najaar was de Atelierroute Hillegom. Op meer dan 25 locaties stonden de deuren open en meer dan 50 kunstenaars hebben meegedaan. Alle deelnemers hebben ondertussen een evaluatieformulier ontvangen. Wij zijn blij met de reacties, complimenten en verbeterpunten.

Nieuwe website

Onze nieuwe website www.kunstuithillegom.nl is in de lucht. Hiermee is de website hopelijk gebruiksvriendelijker geworden. Ook wordt het voor ons iets gemakkelijker want inschrijven voor activiteiten kan straks via de website. Heb jij al een kijkje genomen op de vernieuwde site?

Wist je dat:

  • Stichting Kunst uit Hillegom geheel op vrijwilligers draait en geen eigen financiële middelen heeft.
    Wij zijn compleet afhankelijk van subsidies, fondsen en de eigen bijdrage die wij vragen bij sommige van onze evenementen. De fondsen en subsidies kunnen wij alleen aanvragen voor een project, maar wij hebben ook jaarlijkse terugkerende kosten die moeten worden betaald. Vind jij dat wij goed werk doen en draag je ons een warm hart toe? Je bent van harte welkom om een donatie te doen op onze bankrekening. Jouw financiële steun is van harte welkom: NL78 ABNA 0123 6703 73 ovv gift. Alle (kleine) beetjes helpen😊
  • Stichting Kunst uit Hillegom draait op 3 bestuursleden, tevens de vrijwilligers draait en wij daarom hulp kunnen gebruiken? Lijkt het je leuk om ons team te versterken. De werkzaamheden kunnen heel wisselend zijn en worden in overleg met jouw afgesproken. Natuurlijk houden we rekening met de tijd die je kan besteden of wat je kan. Maar denk eens aan de promotie op de social media kanalen en hand en spandiensten verrichten bij het opbouwen of afbreken van een evenement of bestuurstaken zoals meedenken over evenementen.
    Ondersteunen kan dus in kleine, losse klusjes maar ook met een terugkerend karakter binnen het bestuur. Neem je contact met ons op als je meer wilt weten?

Nieuwsbrief 1 - 2023 

 

Terugtreding voorzitter Anita van Vliet
Na een geslaagde en succesvolle organisatie van 300 jaar Ambachtsheerlijkheid Hillegom eind 2022 en MontMartre Hillegom op 15 april, heeft Anita van Vliet, voorzitter van Stichting Kunst in Hillegom, besloten zich terug te trekken uit de stichting. AnnA Blokker neemt tijdelijk de functie van voorzitter waar.
Wij bedanken Anita voor haar inzet, expertise en alle werk dat zij voor de Stichting en voorafgaand daaraan heeft gedaan. Wij wensen haar met het evenement Kunst in het Park op 1 juli aanstaande veel succes en een mooi evenement.

 

Terugblik MontMartre Hillegom
Zaterdag 15 april was de 2e editie van MontMartre Hillegom. Als organisatie kijken wij terug op een mooi en geslaagd evenement. Zelfs de weergoden waren ons gunstig gezind. Een beetje jammer van de harde koude wind, maar het zonnetje scheen en het was droog. Veel enthousiaste bezoekers en kunstenaars hebben wij gesproken. Heb jij nog tips en / of verbeterpuntjes voor de organisatie, dan horen wij dat natuurlijk graag van je. 

 

Wat komt er verder dit jaar?

Zaterdag 1 juli: Kunst in het Park van 12 tot 17 uur
Wil je je daarvoor opgeven? Dat kan door een mailtje te sturen aan anitavliet@hotmail.com

 

Zondag 2 juli: Hillegom Romantique door de Hillegomse Harmonie Kapel van 13 tot 17 uur.
De Hillegomse Harmonie Kapel is op zoek naar kunstenaars die tijdens Hillegom Romantique live hun kunsten willen vertonen. Je werk mag je daar ook verkopen. De HHK regelt de kramen voor je. Lijkt het jou leuk om daaraan mee te doen? Stuur dan een mail aan kunstinhillegom@outlook.com en zodra alle informatie bekend is sturen wij jou die toe. Wel zien ze je graag in romantische kleding.

 

11 en 12 november: Atelierroute
Komend najaar organiseren we weer een atelierroute. Deze valt dit jaar in het weekend van 11 en 12 november, dus noteer deze vast in je agenda. Naast de route zijn we nog meer van plan, maar hoe en wat precies…. daar zijn we nu druk over aan het brainstormen met andere partijen om zo’n mooi mogelijk evenement neer te zetten dat niet alleen in dat weekend valt. Hoe en wat precies…. daar komen we later op terug.

 

Met kunstzinnige groet,

AnnA Blokker, Rob Treebusch en Edith van Leeuwen