Cultureel Najaar Hillegom geopend

 

Het Cultureel Najaar Hillegom Hillegom is op zaterdag 2 september 14.00 uur geopend door burgemeester Arie van Erk samen met Hans Lommerse bij de Oude Pomp in het centrum van Hillegom.

Daarna liet het Hillegoms Harmonieorkest prachtige werken horen met tussendoor enkele leuke sketches.

Het was er mooi weer bij en zeker de moeite waard! 

De zomer staat voor de deur en wij zijn volop bezig met de voorbereidingen van het Cultureel Najaar Hillegom. Het wordt een najaar vol met Culturele- en Kunstactiviteiten die worden verspreid over een periode van maar liefst 11 weken! Een Kunst- en Cultuurbommetje😊

Kunst uit Hillegom werkt hier ook aan mee en organiseert o.a. in het afsluitende weekend van het Cultureel Najaar “de Atelierroute”. De Atelierroute valt samen met Het Landelijke Atelierweekend, dus je slaat 2 vliegen in een klap!

Noteer onderstaande datums alvast in je agenda:

10 november:            opening overzichtstentoonstelling Atelierroute (avond) (alleen voor genodigden)

11 en 12 november:         de Atelierroute 2023 van 11 tot 16 uur

2 sept t/m 12 nov 2023:  Cultureel Najaar Hillegom met diverse activiteiten

 

Vanaf 2 september willen we, om ervoor te zorgen dat Kunst het hele Culturele Najaar zichtbaar is, weer kunst bij de Hillegomse winkeliers tonen in de etalages. Dit keer gaat het om een periode van 11 weken en wij willen elke 3 weken nieuwe kunstwerken tentoonstellen. Op deze manier wordt het publiek constant geprikkeld door mooie nieuwe kunstwerken met als grote finale “de Atelierroute”.

 

Voor de atelierroute zijn we in ieder geval op zoek naar kunstenaars uit Hillegom en directe omgeving met een eigen ruimte om te exposeren! Ben je een Hillegomse kunstenaar maar heb je geen eigen ruimte en wil je wel graag meedoen? Meld je dan ook aan. Wij zijn bezig met regelen van een aantal locaties in het centrum van waar we meerdere kunstenaars kunnen plaatsen. Voorwaarde is dan wel dat je niet alleen je kunst tentoonstelt, maar ook laat zien hoe je dit maakt, net als in je atelier.

 

Ben je geen Hillegomse Kunstenaar, dan kan je je aanmelden voor een centrale locatie in Hillegom, maar Hillegomse kunstenaars krijgen voorrang bij het indelen van deze locaties.  

 

Net als in 2021 organiseren wij ook weer een overzichtstentoonstelling in het centrum van Hillegom van alle deelnemende ateliers. Verder zijn we druk bezig met de voorbereidingen, het programma is dus ook nog niet definitief, maar nu krijg je alvast een idee wat er dit najaar op stapel staat.

 

Aanmelden voor Kunst in de Etalages en de Atelierroute 2023 is niet meer mogelijk.

Wil je volgend jaar meedoen, stuur ons dan een bericht via onze contactpagina